How to: Knallen in de keuken!

9 mei 2023

Je herkent het vast wel: Een mooie zondagmiddag op een terrasje in de stralende zon. Je hebt je eten een half uur geleden al besteld en zo druk is het toch niet? Waar blijft het nou? Gelukkig is het heerlijk weer dus maakt het niet veel uit, maar toch! Je denkt vastberaden: Ik kan dit beter.

Herken jij jezelf in deze 6 kwaliteiten? Dan ben jij echt een topper in de keuken!

1. Basistechnieken

Om in de keuken te werken moet je de basistechnieken goed onder de knie hebben, maar wat zijn de belangrijkste basistechnieken? Als eerst is het van belang dat je overweg kunt met een mes. Voor jou is het geen probleem om veel verschillende soorten groente en fruit te snijden. Een ui nodig in ringetjes of in blokjes? Geen probleem! Paprika’s en komkommers snijden? Snel gefixt!

Daarnaast is het goed om te weten hoe je om moet gaan met alle verschillende apparatuur in een keuken. Hoe werken de ovens? Hoe krijg ik het gasfornuis aan? Op welke temperatuur moet de friteuse? Voor jou is dit geen probleem en kan je meteen aan de slag met het maken van de lekkerste gerechten.

2. Passie voor koken

Om in de keuken te werken is het belangrijk dat je het leuk vindt om eten te maken en nieuwe recepten en ingrediënten te proberen. Jouw passie voor koken helpt bij het ontwikkelen van creatieve gerechten, dan is het helemaal niet erg dat je tijdens het koken vaak moet proeven. Puur om ervoor te zorgen dat alles wel goed smaakt natuurlijk…

3. Goed omgaan met tijd

In de keuken is het besef van tijd cruciaal. Jij weet precies hoe lang de verschillende gerechten in de oven moeten en hoe lang je nodig hebt om alles daaromheen klaar te maken. Als alles tegelijk klaar is kan je het heerlijke gerecht meegeven naar de gast. Het gebruiken van timers is hierbij belangrijk om ervoor te zorgen dat alles perfect gegaard is.

4. Multitasken

Het werken in een keuken kan soms onoverzichtelijk zijn. Je hebt veel bestellingen tegelijk binnengekregen en moet hier veel voor doen. Het is belangrijk dat je precies weet waar je mee moet beginnen en dat je niks uit het oog verliest. Multitasking is dus essentieel en jij weet precies hoe je hiermee om moet gaan.

5. Stressbestendig

Veel bestellingen tegelijk binnenkrijgen betekent hard werken en soms nog harder rennen. Maar hier is het allerbelangrijkst dat je niet in paniek raakt. Jij bent stressbestendig en gaat gestructureerd te werk. Als team werken jullie hard aan de bestellingen en dan neemt vanzelf de druk wel weer af. Jullie hebben de gasten blij gemaakt met heerlijke gerechten, geen reden tot paniek dus!

6. Willen leren

Bij Flexcraft krijg jij de kans om te laten zien dat je deze kwaliteiten in huis hebt, je mag bij de mooiste events en de duurste restaurants werken. Jij staat open voor feedback van collega’s en leidinggevenden, hierdoor word jij een echte master in de keuken. Bij Flexcraft krijg je de kans om je te ontwikkelen in alle genoemde kwaliteiten, door het samenwerken met verschillende opdrachtgevers en collega’s leer je veel van elkaar en word je alleen maar beter in wat je doet!

Twijfel niet langer, neem contact met ons op en kijk naar de mogelijkheden om te werken in de keuken.

Schrijf je in