5 kwaliteiten die jij nodig hebt om in de bediening te werken

17 mei 2023

Een goede bediening in een restaurant is essentieel voor de ervaring van de gasten. Jij bent vaak het eerste aanspreekpunt, jouw glimlach en professionaliteit zijn dan ook cruciaal om ze een geweldige tijd te bezorgen. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je alle onderstaande kwaliteiten goed beheerst. Zo zorg je voor de optimale ervaring van de gasten en uiteraard ook je collega’s.

1. Basistechnieken

In de bediening zijn er veel dingen die je goed moet beheersen. Maar maak je geen zorgen, dit heb je zo onder de knie. Als bedieningsmedewerker moet jij vaak naar de gasten toe en hier moet je ook veel meenemen. Daarom is het belangrijk dat jij goed bent in het dragen en balanceren van borden en dienbladen. Hierdoor kun je moeiteloos meerdere dingen tegelijk meenemen en bespaar je veel tijd.

Daarnaast is het tappen van het perfecte biertje een vaardigheid die je moet beheersen in een restaurant of op een event. Aangezien bier een veelgevraagde drank is, is het cruciaal dat jij het als een echte professional kunt tappen.
Ook ben jij niet vies van het maken (en misschien wel drinken) van een lekkere cocktail. Cocktails en andere drankjes worden veel besteld en jij weet precies wat er nodig is om hier een genot van te maken voor de gasten.

 

2. Gastvrijheid

Jouw gastvrijheid in de horeca zorgt voor een betere ervaring van de gasten. Jij houdt ervan om mensen blij te maken en bent proactief als het gaat om problemen oplossen. Gastvrijheid betekent ook dat je in staat bent om gasten op hun gemak te stellen en eventuele vragen of zorgen te beantwoorden. Door attent te zijn op kleine details, zoals het bieden van suggesties en het aanbieden van extra service, kun je de verwachtingen van de gasten overtreffen.

3. Mensenkennis

Met jouw mensenkennis maak jij van een bezoek aan een restaurant of event een geweldige ervaring. Je voelt aan wat mensen graag verwachten van je en levert dit moeiteloos.

4. Stressbestendig

Veel bestellingen tegelijk binnenkrijgen betekent hard werken en soms nog harder rennen. Maar hier is het allerbelangrijkst dat je niet in paniek raakt. Jij bent stressbestendig en gaat gestructureerd te werk. Als team werken jullie hard aan de bestellingen en dan neemt vanzelf de druk wel weer af. Jullie hebben de gasten blij gemaakt met heerlijke drankjes en gerechten, geen reden tot paniek dus!

 

5. Willen leren

Bij Flexcraft krijg jij de kans om te laten zien dat je deze kwaliteiten in huis hebt, je mag bij de mooiste events en de duurste restaurants werken. Jij staat open voor feedback van collega’s en leidinggevenden, hierdoor word jij een echte topper in de bediening. Bij Flexcraft krijg je de kans om je te ontwikkelen in alle genoemde kwaliteiten, door het samenwerken met verschillende opdrachtgevers en collega’s leer je veel van elkaar en word je alleen maar beter in wat je doet!

Twijfel niet langer en neem contact met ons op! Samen kijken we naar de mogelijkheden om te werken in de bediening van de gaafste restaurants en events.

Schrijf je in