Eerste Bedrijfsautotechnicus
Wat ga je doen als Eerste Bedrijfsautotechnicus?
DSC1590 copy v2

Als Eerste Bedrijfsautotechnicus ben je werkzaam in de werkplaats van een bedrijfsautobedrijf, transportbedrijf of aanverwant bedrijf in de mobiliteitsbranche. Dit kan bijvoorbeeld een dealer- of transportbedrijf zijn die nieuwe en gebruikte personenauto’s verkoopt en repareert. Hier houdt jij je bezig met het plannen van werkzaamheden, het stellen van prioriteiten en het maken van kosten- en batenafwegingen. Ook de lastigere werkzaamheden zoals het monteren van voertuigvolgsystemen zijn een prima klusje voor jou. Naast deze werkzaamheden ondersteun jij je minder ervaren collega’s; jij bent namelijk verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Zijn er toch onvoorziene omstandigheden? Dan schakel jij zonder twijfel je leidinggevende in, die jou kan helpen met een oplossing.

DSC1694 1 bewerkt v4

Kerntaken

  • Je monteert accessoires, je doet aanpassingen en maakt de bedrijfsauto klaar voor aflevering. Hierbij bereidt je eerst de montagewerkzaamheden voor en inspecteer je de bedrijfsauto goed.
  • Je stelt een diagnose aan de bedrijfsauto.
    Je voert onderhoud uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de onderhoudswerkzaamheden voor en na de afronding van het onderhoud rapporteer je alle onderhoudswerkzaamheden zorgvuldig.
  • Je voert reparaties uit aan voertuigen en/of mobiele werktuigen. Hierbij bereidt je eerst de reparatiewerkzaamheden voor en na afronding van de reparaties rapporteer je alle reparatiewerkzaamheden zorgvuldig.

Informatiepakket aanvragen

Geïnteresseerd in bovenstaande opleiding met baangarantie?

Vul het formulier in en je ontvangt gelijk het informatiepakket!